Hoe kunt u ons helpen?

Mobieltjes inzamelen

Lever je oude mobiel of cartridge in en help de dieren!


Oude mobiele telefoons of cartridges zijn geld waard! Het Wildlife Fund ontvangt voor iedere bruikbare mobiele telefoon en/of lege cartridge een vergoeding en investeert de opbrengst in natuur- en soortbehoudprojecten over de hele wereld.

Recycling
Met de inzamelactie proberen we zoveel mogelijk gebruikte mobiele telefoons en lege cartridges te recyclen. Hierdoor neemt de vraag naar de stof coltan af. Deze stof zorgt ervoor dat mobiele telefoons niet oververhit raken. Een groot deel van het coltan dat gebruikt wordt, komt uit de grond in het oosten van Congo, in één van de laatst overgebleven leefgebieden van veel beschermde diersoorten zoals gorilla’s. Door mobiele telefoons te recyclen, neemt de vraag naar coltan af en blijft het leefgebied van talloze bedreigde dieren in stand. Bovendien voorkomen we dat de telefoons onnodig op de afvalberg terecht komen.

Eeko
De telefoons worden door Eeko® gecontroleerd en - als dat kan - weer zo goed ‘als nieuw’ gemaakt. Dit soort telefoons is zeer gewild in Oost- Europa, Azië, Zuid-Amerika en Afrika. Het mobiele telefoonnetwerk is daar vele malen betrouwbaarder dan het vaste net. De bruikbare cartridges worden door Eeko® verhandeld aan bedrijven die ze weer vullen en op de markt brengen. Eeko® is een handelsmerk van Van Klaveren CCC b.v. Van Klaveren CCC staat op de lijst van erkende inzamelaars en voldoet daarmee aan alle eisen voor de inzameling van lege cartridges en gebruikte mobiele telefoons.

Bestel gratis inzamelmateriaal
Vraag hier gratis inzamelmateriaal aan en stuur kosteloos uw mobiele telefoon en/of cartridge op! Uiteraard mag u het ook bij de receptie van het DierenPark afgeven.   

Zelf een actie opzetten?
Wil je als bedrijf of particulier zelfstandig een actie opzetten voor het Wildlife Fund van DierenPark Amersfoort? Neem dan contact op met Eeko® Customer Support, telefoon 0570-858585. Kijk voor meer informatie over Eeko op www.eeko.nl .
 

Recente projecten

Aziatische olifant - 2017Lees meer ›
leeuw
Leeuw - 2017Lees meer ›
Bekijk alle projecten ›