Het Little Fireface Project 2014

Geplaatst op: donderdag 8 mei 2014 om 15:15
mg9787

Het Little Fireface Project (LFP) is een stichting die is opgericht door professor Anna Nekaris. Al sinds 1993 maakt deze stichting zich sterk voor de bescherming van de plompe lori in Azië. Door middel van verschillende educatieprogramma’s en onderzoeken proberen zij onder andere de illegale handel van de dieren terug te dringen.

Begin 2014 is het LFP gestart met een theaterclub. Dit is een enorm succes! De kinderen vinden het erg leuk om zich te verkleden en een verhaallijn te spelen. Zij hebben zelfs eigen gitaren en drums gemaakt om te gebruiken tijdens hun optredens. Nieuwsgierig hoe een voorstelling eruit ziet? Klik op onderstaande Youtube-link:

http://www.youtube.com/watch?v=TPLTW4ltjVc

Sinds mei 2012 volgt de stichting 12 lori’s door middel van radiobanden. Hierdoor hoopt het LFP meer te weten te komen over het gedrag van het kleine diertje. Afgelopen maart en april was er een heuse babyboom bij de lori’s! In de twee maanden zijn er drie kleintjes geboren. Handig voor de onderzoekers om zo ook de interactie tussen moeder en een kleintje te volgen. Daarnaast zijn de onderzoekers begonnen met het observeren van een nieuw gebied. Hier hebben zij doormiddel van camera’s ook een aantal lori’s gespot.

Naast de wildsituatie wordt ook de markt in de gaten gehouden. De handel in lori’s als huisdieren is de grootste bedreiging voor deze soort. In april 2014 zijn er verschillende marktonderzoeken geweest. Ditmaal is er geen één lori gevonden, maar wel vier luipaardwelpen, een volwassen penseelzwijn, een stekelvarken en rond de 50 uilen! De aankomende maanden gaat het marktonderzoek verder naar nieuwe gebieden.

Er is dus nog voldoende te doen! Wil je meer weten over het Little Fireface Project kijk dan op www.nocturama.org .
 

‹ Terug naar Nieuws