Neushoorn update

Geplaatst op: maandag 30 juli 2012 om 16:05
veterinarian-with-rhino-in-crate011711wwf-india-photo-by-amit-sharma

In de periode van januari t/m april 2012 is er een groot succes geweest in de 2e fase van het International Rhino Foundation (IRF) 2020. Een aantal goed geplande en gecoördineerde neushoorn transporten hebben geleid tot een twaalftal succesvolle herintroducties in het Manas nationaal Park in Bhutan.

Eerder in 2011 waren er al 4 neushoorns, volwassen vrouw, volwassen man en een moeder met kind, getransporteerd. Allen werden zij voor zien van radio transponders alvorens zij 24 uur later weer werden uitgezet in hun nieuwe leefgebied.

19 Februari 2012, was het eerste neushoorn transport van neushoorns uit het Kazaringa Nationaal Park. Dit waren 1 man en 3 vrouwen. Zij werden gevangen en 50km verderop weer uitgezet in het Manas Nationaal Park. Ook zij werden allen voorzien van radio transponders.

11 Maart 2012 was het laatste transport van de sessie. Weer werden er 4 neushoorns getransporteerd waaronder: 2 volwassen vrouwen en
2 jonge mannen. Zij woden ook naar het Manas Nationaal Park gebracht.


Het doel was om 20 nieuwe dieren te herintroduceren in het Manas Nationaal Park. Dit waren er uiteindelijk 22! Dit doel wordt bijgeschaafd om meer dieren in dit park te herintroduceren. De populaties in het Kazaringa Nationaal Park en het Pobitora Wildlife Sanctuary blijven groeien en zitten op of net boven de geschatte draagkracht van het gebied voor deze soort. Experts geloven dat het Manas Nationaal Park nog makkelijk meer dieren kan onderbrengen en hier wordt dan ook naar toe gewerkt. Eind 2012 en begin 2013 zullen er weer nieuwe transporten plaatsvinden, nadat het regenseizoen voorbij is.
 

‹ Terug naar Nieuws