Steun de Aziatische olifanten in het wild

Geplaatst op: vrijdag 7 februari 2020 om 13:25
klein-olifantje

Er is een jonge olifant op komst in DierenPark Amersfoort! Naar verwachting bevalt olifant Indra begin maart van een jong, na een dracht van 22 maanden. Dit leuke nieuws wil het Wildlife Fund vieren door extra aandacht te geven aan deze bijzondere reuzen, door een project te steunen dat zich inzet voor de Aziatische olifanten in het wild. 

Het aantal inwoners groeit hard in India. Hierdoor is er steeds minder ruimte voor de natuur. Natuurgebieden raken versnipperd door dorpen en wegen. De olifanten die er leven trekken van gebied naar gebied en gaan op hun tocht soms dwars door dorpen heen. 

Het project
Het World Land Trust heeft samen met lokale gemeenschappen de ontwikkeling van verschillende corridors (olifantenwegen) in het Garo Hills-district van de staat Meghalaya kunnen realiseren. Hierdoor kunnen olifanten veilig van het ene naar het andere gebied trekken. Op dit moment is slechts 7,6 procent van het gebied beschermt, maar het World Land Trust wil meer land opkopen en beschermen. 

Wil jij ook helpen?
Sms ‘Olifantje’ naar 3669. Doe een donatie naar keuze én krijg een sms zodra het kleine olifantje is geboren in DierenPark Amersfoort. Alle opbrengst gaat naar het World Land Trust om het gebied van de olifanten in India te beschermen. 
 

‹ Terug naar Nieuws