DierenPark Amersfoort Wildlife Fund zet gieren uit in het wild

Geplaatst op: dinsdag 7 juni 2011 om 10:05
vale-gier-in-dpalagere-res

Vandaag hebben medewerkers van DierenPark Amersfoort twee vale gieren uit het DierenPark naar Schiphol gebracht. Deze gieren gaan op reis naar Bulgarije, waar ze vervolgens vrij gelaten worden in het wild. Dit is onderdeel van een project om de vale gierenpopulatie in de Balkan weer te herstellen. Het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund financiert de kosten van het transport naar Bulgarije.

Terug naar het wild
Vale gieren komen van origine voor in de Balkan regio. Tegenwoordig komen ze voor op meerdere plekken in Europa, zoals in Spanje. De populatie is in de Balkan uitgestorven in 1970. Om de populatie daar weer te herstellen, ondersteunt en financiert het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund deze herintroductie door twee vale gieren naar Bulgarije te sturen. Deze gieren zijn geboren in DierenPark Amersfoort. In de komende vijf jaar verwacht de Vultures Conservation Foundation, die het project vanuit Bulgarije leidt, honderd gieren uit te zetten. Na hun herintroductie worden de vogels gevolgd en worden er zonodig aanvullende beschermingsmaatregelen getroffen

Gieren DierenPark Amersfoort
De gieren die leven in DierenPark Amersfoort zijn verkeersslachtoffers uit een opvangcentrum in Spanje. Al een aantal jaren zijn er succesvol jongen grootgebracht in het DierenPark. Deze jongen kunnen nu worden uitgezet. Ook in de komende jaren zullen de jonge vogels aan dit project worden geschonken.

‹ Terug naar Nieuws