Partner: Biodiversity Conservation

Afrikaanse wilde hond - 2019

Jaar: 2019
Gebied: Kenia
Bedrag: 8.000 euro
wild-dogs-pups

Het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund steunt een project in Kenia voor de Afrikaanse wilde hond, die met uitsterven bedreigd is. Dankzij jouw bijdrage kan er meer belangrijke informatie over de natuur worden verzameld en gepubliceerd, zodat de Afrikaanse wilde hond in dit gebied kan blijven leven.

Met uitsterven bedreigd
Op dit moment leven er minder dan 3.000 wilde honden in Afrika. Hoe dat komt? Er worden massaal bossen gekapt, waardoor de wilde honden naar andere gebieden moeten uitwijken. Dit loopt vaak niet goed voor hen af.

Een veilige leefomgeving
Het is heel belangrijk dat lokale gemeenschappen weten dat de wilde hond met uitsterven wordt bedreigd en dat zij deze soort moeten beschermen. Daarom steunt het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund een project dat zich hiervoor inzet. Het project richt zich op Kenia en verzamelt belangrijke informatie over de natuur. Op die manier helpt het project mee aan een veilige leefomgeving voor de Afrikaanse wilde hond.

Help je mee?
Kijk op de pagina ‘Hoe kun je ons helpen’ en draag jouw steentje bij om het leefgebied van de Afrikaanse wilde hond uit te breiden.
 

‹ Terug naar Onze projecten