Partner: Wild Chimpanzee Foundation (WCF)

Chimpansee - 2010

Jaar: 2010
Gebied: Ivoorkust
Bedrag: 5.000 euro
chimpansee-2

De menselijke bevolkingsdruk rond het reservaat is ook het afgelopen jaar weer hoger geworden. Elk kind, waar ook ter wereld, heeft een natuurlijke interesse voor dieren en zelfs in een land met een zeer lage levensstandaard als Ivoorkust, is dat te merken.

De Club PAN zorgt er voor dat die interesse wordt gevoed en ontwikkeld.
Naast de steun aan het educatieve programma van Club PAN, wordt er ook geinvesteerd in de lokale bevolking door het ontwikkelen van slakkenfarms. De farms zorgen voor een eiwitrijke voedingsbron die op vrij eenvoudige en vooral duurzame wijze een alternatief biedt voor de stroperij.

Met het gedoneerde bedrag is begonnen met het realiseren van in totaal 30 viskwekerijen in 10 verschillende dorpen. Plan is om met deze viskwekerijen een duurzaam inkomen voor de lokale bevolking te genereren vanaf 2011.

Daarnaast werden er slakkenkwekerijen en rietrattenboerderijen opgezet. Doel van dit alles is om deelnemers met alternatieven van het zogenaamde ‘bushmeat hunting’ bekend te maken, waardoor ze de natuur niet hoeven leeg te stropen. Door het creëren van deze kwekerijen worden mensen bewust gemaakt van een goedkope en wenselijke alternatieve dierlijke eiwitbron. Dit wordt ook duidelijk gemaakt aan kinderen, opdat zij niet in de ‘bushmeat hunting’-voetsporen van hun ouders treden. In slechts twee jaar tijd is dit project zelfonderhoudend en al het inkomen wordt vervolgens geïnvesteerd in het project.

De donatie van het Wildlife Fund is gebruikt om de viskwekerijen op te zetten. 
 

‹ Terug naar Onze projecten