Partner: Wild Chimpanzee Foundation (WCF)

Chimpansee - 2012

Jaar: 2012
Gebied: Ivoorkust
Bedrag: 3.667 euro
chimpansee-1

Club PAN (Personnes, Animeaux Nature) is een natuurbehoud en educatie project van de Wild Chimpanzee Foundation. De club maakt kinderen uit de omgeving van het Tai Reservaat enthousiast voor de dierenwereld. Net als ander jaren heeft het DPAWF weer een jaar het salaris van de leerkrachten betaald zodat er weer heel veel leerlingen konden worden bereikt. 

Het Wild Chimpanzee Foundation (WCF) maakt de lokale bevolking bewust van de huidige situatie van de chimpansees. Door alternatieven aan te dragen voor bushmeat proberen zij de omstandigheden van de chimpansees te verbeteren. Bushmeat is het vlees van gorilla's, chimpansees, bosantilopen en veel andere regenwouddieren.  

Met steun van het DierenPark Amersfoort Wildife Fund is het WCF in 2010 begonnen met het opzetten van visboerderijen om indirect de jacht op bushmeat te verlagen en een extra inkomstenbron te creëren. Door de crisis in Ivoorkust in 2010-2011 zijn snel hierna helaas veel boerderijen verlaten en vernield. In 2012 zijn de visboerderijen weer klaargemaakt voor gebruik, zodat er nu in totaal wordt er gewerkt aan 34 visboerderijen. Hiernaast worden de consumptie en verkoop van bushmeat bijgehouden. Hieruit kan geconcludeerd worden dat de bewustwordingsactiviteiten van het WCF het gewenste effect hebben en er dus minder bushmeat wordt geconsumeerd door de lokale bevolking. In de toekomst hoopt het WCF dat deze trend nog verder door zal zetten en de chimpansees minder bedreigd zullen worden.

 

‹ Terug naar Onze projecten