Partner: Wild Chimpanzee Foundation (WCF)

Chimpansee - 2013

Jaar: 2013
Gebied: Ivoorkust
Bedrag: 5.000 euro
chimpansee-1

Club PAN (Personnes, Animeaux Nature) is een natuurbehoud en educatie project van de Wild Chimpanzee Foundation in Ivoorkust.

Eind 2012 en begin 2013 zijn er verschillende cursussen geweest om schoolpersoneel op te leiden voor het lesprogramma van Club PAN.

In schooljaar 2012/2013 waren er 16 scholen in Ivoorkust en Guinea die meededen aan de lessen van Club PAN. Hiermee bereikten zij wel 800 leerlingen! Tijdens het schooljaar kregen de leerlingen 11 verschillende lessen over natuur- en soortbehoud. De lessen bestaan uit fact sheets, rolspellen, zingen, spellen en poppenshows. Aan het einde van de lessen kregen de kinderen een boek van club PAN en een t-shirt. De lessen draaiden om positiviteit. Hoe helpen wij samen de wereld? Een nieuwe lesvom is dat de kinderen een klein budget krijgen waarmee zij een eigen project opzetten die de natuur helpt. De kinderen zijn enorm gemotiveerd en er komen mooie ideeën tot stand. Aan het einde van de lessen presenteerden de kinderen alles wat zij hebben geleerd aan hun ouders. Er waren zelfs wedstrijden tussen scholen met meer dan 400 bezoekers!

Naast de educatieprojecten helpt Club PAN ook met het opzetten van verschillende alternatieve voor bushmeat; een kweek van rietratten en kippen. Daarnaast is er ook een school voor boeren opgezet om zo een nieuwe inkomstenbron te creeren voor de lokale bevolking. 
 

‹ Terug naar Onze projecten