Partner: IBREAM

Ethiopische wolf - 2019

Jaar: 2019
Gebied: Ethiopie
Bedrag: 10.000 euro
ewinfield

De Ethiopische wolf is een zeer bedreigde diersoort. De wolven leven alleen op een paar plekken in de eenzame gebergten van Ethiopië. Op dit moment zijn er nog minder dan 500 van deze diersoort in leven. Het IBREAM-project zet zich in voor het uitbreiden van de populatie, zodat deze mooie wolvensoort niet verloren gaat.

Het uitzetten van wolven in het wild
De Ethiopische wolf is met uitsterven bedreigd, door versnippering van het leefgebied en ziektes die overgedragen worden. Tijd voor actie dus. IBREAM (het Instituut voor het fokken van zeldzame en bedreigde Afrikaanse zoogdieren) wil een beschermd fokstation in Ethiopië opzetten, samen met andere ervaren partners. Op deze veilige locatie kan de diersoort zich vermeerderen om daarna weer in het wild uitgezet te worden.

Het Wildlife Fund van DierenPark Amersfoort sponsort dit unieke initiatief en maakt het mogelijk dat IBREAM-leden de exacte locatie van het programma met de regering van Ethiopië kan gaan afstemmen en het stappenplan verder uit kan werken.

Draag ook jouw steentje bij
Help je mee? Maak een gift over aan het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund en lever een bijdrage aan het behoud van de Ethiopische wolf.
 

‹ Terug naar Onze projecten