Partner: Wanicare

Helmkasuaris - 2019

Jaar: 2019
Gebied: Indonesie
Bedrag: 2.850 euro
helmkasuaris-31

Het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund steunt Stichting Wanicare in Indonesië met hun opvangcentrum voor wilde dieren. In het centrum verblijven meer dan 75 verschillende diersoorten. Eén daarvan is de helmkasuaris. Deze enorme loopvogels komen uit de illegale handel en worden hier opgevangen zodat zij straks weer uitgezet kunnen worden in het wild.  

Een opknapbeurt voor de verblijven
De vijftien helmkasuarissen die in het opvangcentrum leven komen uit de illegale handel. Meestal zijn deze vogels op jonge leeftijd gestroopt uit het wild en worden onder andere via Jakarta verhandeld in het illegale circuit. De dieren leven in natuurlijke verblijven naast elkaar op een heuvelachtig terrein. Door de hevige regenval op Java is de fundering en ondergrond weggezakt en sluiten de hekwerken niet meer volledig. Voordat de dieren klaar zijn om weer te worden vrijgelaten in het wild, moeten de verblijven worden aangepakt. Op die manier kunnen ook toekomstige kasuarissen in de opvang worden ondergebracht en krijgen deze loopvogels een fijn onderkomen.  

Draag ook jouw steentje bij voor het opvangcentrum
Help je mee? Doneer aan het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund en help mee om de helmkasuarissen een goede, veilige opvangplek te geven voor zij weer worden vrijgelaten in het wild.

‹ Terug naar Onze projecten