Partner: Wildlife Conservation Society

Mens-Tijger conflict

Jaar: 2014
Gebied: Rusland
Bedrag: 1.100 euro
tijger

Het gaat niet goed met de Siberische tijger. Op het moment leven er meer Siberische tijgers in dierentuinen dan in het wild. Het grootste probleem is het verlies van leefgebied en de conflicten tussen de bevolking en de grote roofdieren.

Het Wildlife Conservation Society (WCS) zet zich al sinds 1992 in voor de Siberische tijgers in Rusland. Hun tijgerproject is het langstlopende monitoringsonderzoek ter wereld! Zij hebben al meer dan zestig Siberische tijgers een GPS halsband omgedaan. Hierdoor heeft het WCS een enorm bestand met gegevens over de populatie tijgers in Rusland.

Naast het monitoringsonderzoek van de populatie tijgers is het WCS een nieuw project opgestart. Veel tijgers worden doodgeschoten, omdat zij worden beschuldigd van het doden van het kostbare vee. Regelmatig worden er ook tijgers met welpen afgeschoten. De moeders lopen een groot risico, omdat zij er alles aan doen om hun kleintjes te beschermen. Dit kost vaak hun leven, waardoor de welpen zonder moeder achterblijven. Het WCS vangt de welpen op en helpt ze tijdens de eerste kritieke weken. Als de welpen op eigen poten kunnen staan, worden zij weer vrijgelaten in het wild.

De welpen opvangen en trainen voor hun terugkeer in de vrije natuur, kost veel tijd en geld. Het Wildlife Fund helpt het project met kennis over de Siberische tijgers en geld om de welpen een nieuwe kans te geven.

‹ Terug naar Onze projecten