Partner: Stichting Paramaribo Zoo

Paramaribo Zoo - 2009

Jaar: 2009
Gebied: Suriname
Bedrag: 5.000 euro
image046

Om de Surinaamse bevolking kennis te laten maken en de schoonheid van de natuur te laten zien heeft het Wildlife Fund Paramaribo Zoo een handje geholpen met geld, kennis en mensenkracht.

Paramaribo heeft een aantal nieuwe projecten gerealiseerd uit het masterplan. De anacondabeleving was daarvan het belangrijkste. Doel is het ontwikkelen van sympathie en respect voor slangen bij de bevolking. Suriname kent veel soorten slangen en zelfs enkele grote wurgslangen zoals de boa constrictor en de anaconda komen tot in de stad voor.

De neiging een giftige slang te doden is begrijpelijk maar het is wel goed om te weten dat de meeste soorten niet giftig zijn en hoe je die kunt herkennen. De hands on presentaties met levende slangen zijn in Paramaribo Zoo net zo populair als in DierenPark Amersfoort.

Een verheugend bericht is de definitieve beslissing van de Surinaamse regering dat de dierentuin kan uitbreiden. Op het uitbreidingsterrein zijn de voorbereidingen getroffen voor realisatie van een regenwoudthemagebied. Het meest bedreigde ecosysteem ter wereld heeft in het dunbevolkte Suriname nog volop kans. Maar er van genieten is vaak alleen weggelegd voor goed betalende toeristen. Voor de kinderen en volwassenen uit Paramaribo betekent het stukje stadregenwoud een kans om de bijzondere dierenwereld van nabij mee te maken.

Er is een grote stap voorwaarts gemaakt in de opleiding van betere dierverzorgers die ook het educatieve verhaal goed over kunnen brengen. Als praktische bijdrage aan deze kwaliteitsslag maakte het DPAWF de aanschaf van professionele verzorgingsattributen mogelijk alsmede de komst van enkele toestellen voor de speeltuin.

‹ Terug naar Onze projecten