Partner: Bristol Zoo, SANCCOB

Zwartvoetpinguïn - 2009

Jaar: 2009
Gebied: Zuid Afrika
Bedrag: 1.000 euro
pinguin-2

De alarmerende teruggang van de pinguïnpopulatie op het Zuid-Afrikaanse Robbeneiland met 75%, is reden voor een aantal acute maatregelen. Het is overigens geen locaal verschijnsel. In zijn hele verspreidingsgebied langs de Zuid-Afrikaanse kust is de zwartvoetpinguïn de afgelopen decennia sterk in aantal afgenomen. Door voedseltekort zal de zwartvoetpinguïn binnenkort als een bedreigde soort gekwalificeerd worden. Verstoring van nesten door mensen maar ook door huisdieren is een probleem.

Het Pinguïnkuiken Project (CBP) is een project wat zich inzet voor het redden van de zwartvoetpinguïn. Door middel van het herintroduceren van jonge pinguïns proberen zij de Afrikaanse populatie te redden. De jonge pinguïns die worden uitgezet krijgen een satelliet zender. Het doel van de zenders is om beter inzicht te krijgen in het gedrag van de zwartvoetpinguïn. 

In het opvangcentrum van SANCCOB in Kaapstad wordt de komende jaren een nieuwe ruimte ingericht om opgevangen pinguïns voor te bereiden op hun terugkeer naar zee. Ook wordt de ruimte aangepast zodat er in de toekomst ook eieren kunnen worden uitgebroed om het aantal terug te plaatsen pinguïns te verhogen.

‹ Terug naar Onze projecten