Partner: Bristol Zoo, SANCCOB

Zwartvoetpinguin - 2013

Jaar: 2013
Gebied: Zuid Afrika
Bedrag: 2.500 euro
pinguin-1

Het Chick Bolstering Project (CBP) is een multi-partner project wat zich inzet voor het redden van de Afrikaanse pinguïn. Uit recente studies is gebleken dat het herintroduceren van jonge pinguïns een significant effect heeft op het behouden van de wilde populaties van de Afrikaanse pinguïn (Barham et al, 2008).

In juni 2012 zijn 3 gezonde natuurlijk opgevoede pinguïn jongen die klaar waren om een kolonie te verlaten voorzien van transponders. Elk van de jongen woog meer dan 3 kg. Anders dan in 2011 zijn de transponders zo geprogrammeerd om de gegevens van elke dag in juni, juli, augustus en elke dag die volgt door te sturen. De eerste gegevens zijn binnen gekomen op 13 juni 2012. Hieruit bleek dat alle 3 de jongen al vertrokken waren en zich meer dan 40 km verderop bevonden. 1 van de jongen was binnen korte tijd al meer dan 90 km verder van het start punt, de anderen respectievelijk, 150 km en 80 km bij het vertrek punt vandaan.

De opfok van de pinguïn kuikens is ook gestart door middel van een Chick Rearing Unit (CRU) in SANCCOB, Kaapstad. In het afgelopen jaar zijn er al 68 verlaten eieren gevonden. Van deze 68 eieren zijn er 37 succesvol uitgekomen. 22 waren niet in staat om uit te komen en 9 zijn nog steeds bezig met uitkomen. Deze opfok is opgezet om er voor te zorgen dat de zeevogel populatie niet verder gaat dalen en eventueel zelfs weer kan gaan stijgen.

‹ Terug naar Onze projecten